Hvem besøger min hjemmeside

Digital Købmand

Hvem besøger min hjemmeside

januar 13, 2020 Uncategorized 0

Jeg har igennem årene tit siddet i en situation, når det kommer til B2B, hvor jeg gerne vil have en indikation af hvilke virksomheder, der besøger min hjemmeside.

Emnet kaldes på engelsk B2B lead generation eller website visitor tracking.

Google Analytics fortæller mig hvor mange der besøger mig, hvor de er henne, deres interesser og hvem de minder om. Men desværre ikke præcis hvilke virksomheder der er tale om.

I stedet for selv, at bygge noget der tager IP adressen fra de besøgende har jeg altid anvendt et 3rd party tool. Det skyldes mit fokus har været på andre ting. I denne forbindelse har jeg anvendt utrolig mange forskellige typer værktøjer til netop dette. Desværre koster de fleste af dem en relativ stor sum penge, som jeg hellere vil anvende på cpc/paid. For lidt siden faldt jeg over Visitor Queue, som langt hen af vejen gør det man forventer af værktøjet og til en fornuftig pris. Tidligere har der været helt gratis løsninger, men de findes ikke rigtig længere desværre (f.eks. Fastbase).

Det jeg rigtig godt kan lide ved Visitor Queue er, at det ikke kræver ekstra tracking kode på hjemmesiden. De tager udgangspunkt i Google Analytics data ligesom det er nemt at fjerne ikke relevante leads. Derudover er det også utrolig nemt, at kombinere det med integration til f.eks. Slack eller SalesForce ligesom de har deres eget API.

Du kan læse mere om Visitor Queue her…